Friday, November 18, 2011

ketam village ikano

salam semua..

ari ni hari jumaat dah..budak2 last sekolah..teringat lak jumaat ari tu..biasa la kan waktu rehat panjang..aku n d geng pon g la makan kat ketam village ikano..boleh tahan la..sedap jugak steambot dia.. antara menu yg aku pilih adalah daging..sbb skang ni aku adalah pengemar daging...
bila dah oder jer..diorg suruh pilih sup..nak tomyam ke yg biasa..so aku pilih tomyam..

giler ko...tak pasan bawah ni ada tempat untuk ejas kepanasan..dah mcm kene stim muka aku..elok pelankan sikit ikot kesukaan korang..diorg mmg letak je sup tu..tak ada masa nak belek2..kalau korang tak pasan benda ni..haa alamat sup korang sejuk la.hehehe

biasa la set untuk sorang makan..boleh pilih nak seafood ke..nak ayam ke..nak daging ke...ikot tekak korang la kan..

pastu korang campak je la dalam sup tu.....

aku rasa kalau tak ada minyak bawang putih ni kureng la...bila tambah je..pehhhh lg sedap woww.. berpeloh2 makan...

ni sambal cili dia..kalau nak pedas..


*ari ni tak tau mana lak arah nak dituju..korang pegi mana ekk?

15 comments:

Anum said...

sedapnya makan time panas2

NM02 said...

buatkan aku chicken divan boleh? aku terigin nak makan tu la

Sue-Rya AQ said...

wah..bestnye!! majoriti blog kengkwn bnyk cite psl mkn2..tergoda iman kite..kite on diet ni..huhu

eLL said...

lamanya Chichi tak bersiaran, sihat ke

chichi said...

anum,
yezzaa..

kak ina,
ok3..pengsannnnnn

kak sue,
hahahahaha..takpe nnt kayuh basikal..bakar lemak blik..

ell,
betul tu...namanye pemalas...sihat je..hehehehe

rasp said...

sejuk2 makan nie mmg sedapppp ooo

bujal X said...

daging dia mesti lembut kan?

Rinna said...

Suka makan steamboat..nie..panas2 pas tuh peluh2 gitu..heheh..:)

AYuNG said...

area mana nih? hehe~~ cer cita..cer cita..:)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

slalu g ikea, tak pernah lak jejak ke ikano nih..leh cuba pas nih nih..

miloais said...

musim ujan ni... makan steambot memang best!
panas dan pedas!

- GC - said...

dah lama nak makan steambot ni, tp smpai sekarang tak berkesempatan.. hmmmm..

Aleyn said...

Sangat2 meneyelerakan.....

Lia said...

sedaaaaapnyaaaa... yumm yumm

Kakzakie said...

Kalau kakak makan steam-boat pun suka kuah tomyam, tapi anak-anak suka sup biasa...