Wednesday, November 2, 2011

menu musim hujan

salam semua..
skang ni dah mula musim hujan kan..petang je mula la..pukol 5 dah mcm pukol 7 malam gelapnye...tu yg tak ada mood nak kelua cuci mata pas balik keje tu..sian peniaga pasar malam kan..dengan tu aku bertapa kat umah je la sambil layan lagu abg jamal..perut pon turut menyanyi..aku pon dengan mood nak releks..buat simple2 je la..ikan masin dr sabah goreng..letak bawang ngan cili api potong.. perah asam limau..pehhhhh..itu satu...buat lak sup ayam lebihkan sikit rempah tu..nak kasi panas badan la..maklumla hujan kan sejuk...nasik lak panas2..mau mak mertua lalu blakang aku tak seda...hahahahha..eee burok tol perangai...

ni la rupa ikan masin apa tah..ni kawan aku yg bagi..masa dia g bergumbira di sabah..mmg sedap...

bak kata laki aku..yan ni sup ayam ke..ayam kurma...abggggggg jangan banyak songeh..cuba rasa dulu...sekali...haaaa kan dah bertambah...huhuhu..mlm tu kami pon tido ngan nyenyak..aku lak dapat mimpi mandi kolam dengan aaron aziz..pastu aku gelak2 sbb aaron geletek aku..sapa nak muntah baca..sila tekan X kat butang atas seblah kanan tu..huh!

18 comments:

Anum said...

hihi
makanan yang memanaskan badan nie

cheqna said...

hahahaha
part mimpi tu memang lawak..
kalaulah aaron aziz baca =)

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

fuhhh, mmg sodap tu..aku tgk ikan tu pun dah gerammmm...

aaron ajis geletek hg dlm kolam..??aku harap xde episod seterusnya...hehehehehe

lieynanilaz said...

perghhh!....siap leh mimpi retiss....:)

NM02 said...

tak hagak

aku baru dua hari lepas mimpi kapel ngan zul huzaimi.. hahahaha

aku siap kiss tengkuk dia lagik.... muahahahaha

iduraz said...

hehehe..siap mimpi geletek2 ngan aaron aziz..ini boleh mendatangkan marah..i pon pernah mimpi kapel ngan artis..ahaks..

Rinna said...

Amboi Chichi..gurau senda ngan Aaron Aziz.. jeles akak tau.. best tuh.hehehe..

Sedap laa lauk chici..simple..tapi menarik.. :)

wida said...

hehehe...kadang rupa tu x seberapa, tapi sedap...

Kakzakie said...

Dah puas masak, makan sedap-sedap sampai termimpi kena geletek artis hihi...

Lia said...

sedapnya lelauk tu.... yumyum... hahaaa mimpi tu lawaklah....

misya said...

ikan masin tu nampak sedap

sha a.s said...

ikan masin tu nmpk menarik la weyh

munna said...

pergh...memang terbaik ni...

wahida said...

lawak la mimpi ko...
tak agak2...

ko tak mimpi ketua? hahaha!!

Anonymous said...

hahahha....mimpi Mr Arronn kan!!!...bukan aron aziz...ngaku jer la haiiii

Lin said...

Tetiba rasa lapar..

rATu kEBaYA said...

amboi.. sampai termimpi2 ye.. panas sangatlah tu.. tu yg mimpi mandi kolam dgn aron ajis

rasp said...

yummehhhhh...terkecur i tengok especially menu ikan tu...