Monday, September 26, 2011

dah makan kat open house blik suruh masak

salam semua..
sepanjang cuti sabtu dan ahad ada je jemputan rumah terbuka,kenduri kawin ngan mcm2 jenis kenduri..tak dapat nak pegi semua rumah sbb bersaing tarikh..pegi mana yg termampu je..rasanye korang semua pon mcm aku kot..maaf la kepada sapa2 yg menjemput ari tu..tak dapat datang rumah..bukan apa..ikot yg sempat..dalam sebok2 aku dok kesana ke sini tu dah makan sakan umah org..laki aku turut membuat permintaan seperti biasa..yan masak nasi untuk abg...alaaaaaaaaaa..nak tolak kang kene laknat lak kang..nak tanak aku bukak la peti sejuk tengok apa yg ada...masak je lasebelom bahan2 ni mereput dalam peti sejuk tu..aku masak la..kang sayang ke tong sampah je..dapat buat 4 menu..jadi la..dah malam pon..


kacang botol ngan petai goreng sambal.


sayur bayam tumis air


masak lemak cili api ketam


udang galah kecik goreng..banyak lak yg ada telo udang galah ni..aku ingat anak udang galah..mmg spesis kecik kot..



laki aku pon sental semua..aku sambung tido..

15 comments:

AI said...

- amboii...dah memalam pon sempat 4 jenis masak tu...

Belinda Adzmi Ibu Ilhamny said...

cincai2 pun 4 lauk..hebat tu..:)

miloais said...

maaf ye... lama iols tak masuk blog chichi...

how r u??? dah ok???
moga sihat walafiat ye...

dah macam tulis surat le plak!
ekekekeke

gambo udang tu buat iols terliur hoccay!

chichi said...

al & belinda,
ooo sbb selama 5 tahun kawin..itu je keje hari2..

chichi said...

miloais,
alhamdulillah makin sihat..udang tu belambak kat pasa..mmg musim udang galah kecik2

Anum said...

bestnya
lama x makan udang

bujal X said...

ui udang galah~~mana beli?

NM02 said...

lama tak makan kau masak nox!

Sedetik Cuma said...

Sedapnyeee yan...nmpk semuanya mengiurkan..
Apa yang yan masak nie, semuanya tinggi zat besi...InsyaAllah klu selalu dipraktiskan sebelumnya..BB boy nie..hehe

ADAN + LINA said...

Seronok laki ko yan....

So Shy Lady said...

dia tringat air tgn wife dia tuuuu. meriahnya...akak klau msk sempoi goreng telur je heheh

adarnadzmie said...

gumuks2 nya udang goreng tu... hihi

ieda said...

uishh udang galah tuuu sedap tuu
dah lama x grg udang mcm nie ..
menu2 adik semua menu kg .. menyelerakakan :)

misya said...

isteri mithali ni

Bryon said...

I read so much helpful data above!
newport Oregon weather | water parks in NJ | Christmas coloring pages