Wednesday, September 7, 2011

kelantan mareeeiii

salam semua...
pagi ni hidung sumbat..makan apa pon tak ada rasa...ari tu aku ada beli asam jawa kudap2 dr kelantan..ada abg kat opis aku ni jual..haaaa tak tau la korang penah rasa ke tak..tapi org kelantan mesti tau benda ni..rasa dia masam manis masin..bila lidah ni tengah mogok..elok kemam je..haaa..selesa giler...

ni yg perisa pedas..tapi tak pedas pon
ni yg rasa biasa

ini la peneman aku skang

24 comments:

Anum said...

maklumla ... hehhehe

Musang said...

yg kaler merah tu sedap

wardah @ fie shah said...

ape ni yan?

NM02 said...

asam ni dah jadi jajan kat umh kami sekeluarga.. balang tu kalu boleh trade in mmg best

cheqna said...

cheqna boleh la makan sket2..=)

ZaNa aDieyZa said...

tadi gmbr asam ni kat blog akak NM02, ni kat blog akak chichi pulak.. makin terliur la zana!!! adoi, nape nampak sedap sangat tu??

misya said...

tak berapa suka makan asam

bujal X said...

makan sekali sekala ble la kak~~banyak pengawet tu~~

Kakzakie said...

Jemu makan biskut, makan asam pulak dah ye...:)

:: Mrs.Eady :: said...

erks....x mkn la benda masam2 ni..hihi..tapi nmpk menyelerakan la pulak! :)

chichi said...

kak fie,
meh la datang kat tempat yan..rasa meh..

nm02,
diam kak ina..nnt bujal baca..hehehe

chichi said...

kak zana,
kat sini tak ada jual lagi rasanye..kalau kat kelantan mmg banyak rasanye..terliur ker..meh la ambik kat yan.

chichi said...

misya,
tak masam sangat..semua gabungan menepati lidah..hehehe

bujal,
hehehe..makan sikit2 jer..

kakzakie,
hehehe..skang dah boleh makan semua

Run Away♥ said...

belum penah rasa lagi tapi mcm sedap jew..hik..../salam kenal dan slmt hari raya...;d

ieda said...

wah2 dikkk akak lak yg terliuq tau bila tgk nie :)

abah khalisha said...

macam mengidam je.hehehe
Work in Progress

AI said...

- pernah beli rase nye tapi bungkus dlm plastik sebiji2...kan?

~izan~ said...

ha ni tadi nmpk kt blog NM02 tu hehe..mesti sedap ni bila semua kata sedap hehe

Wanita2u said...

Jom join giveaway dari Wanita2u pula. :)
Hadiah mmg sangat menarik. Berbaloi-baloi join. Hehehe.

http://portalwanita2u.blogspot.com/2011/09/wanita2u-2nd-giveaway.html

Aleyn said...

Tak pernah jumpa la..tapi mesti sedap kan....

yan said...

tak pasal2 keluar ayaq liuq..mana nak carik ni?

wahida said...

aku pun suka yan...sedap giler!!

ADAN + LINA said...

itu hari aku tumpang makan Wahida punya...tak sedar dah nak sampai habis aku sental...!!!

masa tu tekak tengah sakit...sedap aje benda free...!!!

emiey emieyza said...

Mne nak bli ni kak..