Monday, June 20, 2011

Tahniah!buat aku menangis dan terus tido..

aku ambik gamba ni sbb terpandang masa google2..comelnyee....emmm gerammm...tapi bukan nak cita pasal kucing..sebenarnye semlm aku tengok cerita drama "sayang abah" kat astro prima..wah.. drama ni wat aku menangis dan tersentuh sangat2..ceritanye pasal seorg pengutip bahan2 terbuang ni..pekak dan bisu..jumpa bayi perempuan pastu dia bela sampai la budak ni besar..disebabkan hidup susah anak perempuan tu tekad nak menyanyi untuk jadi senang..tapi ayah dia suruh dia sambung blaja..mcm2 la kejadian yg buat aku tersentuh..mmg menjadi la lakonon si zul tu..aku bg 5 bintang la..kesian dan sangat2 sedih..sampai la si zul tu meninggal sbb sakit barah tulang..adoi..puas la aku mengelap air mata..tido pon aku tersedu2..terbayang cita tu...bagi aku la..masa aku kecik2 dulu kitorg adik beradik terlalu takot dan hormati ayah kitorg..sampai nak angkat muka pon takot..aku panggil ayah aku abah...tapi bila dah besar ni tak ada lak perasaan mcm tu..dah besar semua rapat dengan abah..yg pelik cucu lak dia layan baik.masa kitorg kecik2 lu kenapa la abah aku garang nak mampos..tapi takpe la bah..mungkin masa tu abah pening tengok kitorg 6 beradik memekak kacau abah tengok berita TV3..hahahaha...tahniah la kat ayah2 zaman skang ni.. aku tengok banyak yg boleh jaga anak.mcm laki aku pon rapat sangat2 ngan anak aku..laki aku seorg yg boleh menjaga anak dan suka budak2.kira boleh diharap la..
tu je la aku nak kongsi ari ni..hehehehe

16 comments:

sha a.s said...

ooo yg tu ehh...aku x tgk..ehehe

redza said...

susah gak nk membesarkn anak2 nih isk

Sedetik Cuma said...

abah dulu-dulu mmg garang kan...i pun dulu klu tk kena rotan sure kena black belt. Tapi tk de la dendam, tahu pula bila dh besar ni hargai abah. Jadi orang jugak..Alhamdulillah. Saya syg abah juga..

misya said...

smga kita akan mnghargai insan yang bergelar ayah

Fieza79 said...

terlepas citer tu semalam...tapi ada tgk iklan tunjuk skt2 aritu mmg nmpk mcm best je citer tuu...

bujal X said...

rumah takde astro.malang kan saya?hu~~

NM02 said...

kau patut bagi laki kau 10 bintang sebab dapat jaga hana kalu kau pegi karok... hahaha....

NM02 said...

gurau je yan...

kakcik said...

Kakcik tengok separuh jalan - lepas tu tertidur! :)

..::SangRatoo::.. said...

selamat hari Abah sedunia! :)

Lia said...

betoi kan.. dulu ayah kita garang dan tegas tp skrg bila dgn cucu amboi bkn main close.. bak kata org cucu pijak kepala pun tak pe.. hehee

munna said...

masa tgk trailer semangat nak tgk citer ni...time tyg boleh terlupa pula....

AI said...

- kasih abah sepanjang masa...

Kakzakie said...

kasih ayah dulu tidak dipaparkan berbanding sekarang kena ikut peredaran kalau tidak anak-anak akan membanding dgn kawan-kawan punya ayah...

miloais said...

iols tengok citer ni... tu pun dah halfway... sbb sebelum tu iols bz layan novel.. hik hik hik

Cik Ina Do do Cheng said...

betul tu dulu arwah ayah cik ina pun garang , kalau salah sikit ken apukul ,bila sampai cucu kita tengking pun dia marah. Bila dah tua cam tu kot.