Wednesday, June 1, 2011

sesi membelai diri..

salam semua...

kalau dah hari2 aku dok cita pasal makan jer...ari ni nak cita pasal sesi membelai diri pulak..aku rasa korang pon akan membelai diri sekali sekala kat spa kan...jadi ari tu aku nak cita pasal spa yg cantek giler ni..rasanye semua tau kot..herbaline..beza pusat spa herbaline yang aku pegi ni aku akan cerita satu persatu ye..lokasi di jalan genting klang..area rumah2 banglo yg besar2 tu..selalunye pusat herbaline dekat shopping mall jer kan..kecik je..tapi ni sebiji rumah banglo yang di ubah ala2 konsep rumah jepun yg relex..masuk2 je dah terpegun dengan suasa yg tenang..bunyi2 air..alahaiiiii susah nak cakap..mmg wajib pegi lagi...kesahnye..aku cita masalah kulit muka aku mcm ada ruam lepas blik sabah ari tu..nak wat facial..pastu laki aku cakap..pegi la wat facial ngan spa kat mana2..dia sebok..jadi aku pon menjemput penunggu gua yg setia..adik dan kakak aku..pastu ibu tercintaku sekali..sebelom datang kat sini kakak aku dah booking dulu awal2... masa aku tanya dia tempat nak wat facial..dia pon cakap kawan dia cakap kat jalan genting klang ada pusat spa baru bukak..terus kitorg setuju ke sana....

masuk je kami di sambut dengan ramah mesra dan di hidangkan air minuman(green tea)
lepas dah cita2 pakej yg di sediakan...aku bertuah sangat sbb langkah kanan kot..hahaha..tak tak tak..ni rezeki mak aku..ada promosi 50% diskaun untuk pelanggan yg pertama..jadi kami semua layak dapat 50% diskaun itu..lepas ni kene bayar ikot harga biasa la nampaknye..takpe la janji korang membelai aku dengan lembut..aku puas hati!!

ini la yg aku terpandang...

dia bagi minum dulu ngan kain suam untuk lap tangan...sebelom aku kene teruskan terapi ikot step diorg bagi....

ambik kau.. kene cuci kaki lu dengan garam apa tah dia letak kat situ..

sental jangan tak sental....

pas cuci kaki..baru lah bercahaya kaki tu..pas ni boleh pakai skirt..hahahaha..

pas dah cuci kaki..aku di bawa ke tingkat atas untuk sesi urutan dan facial muka...sebelom masuk bilik tu..kene ambik aroma bunga lavender stim kat tempat khas(tu yg kotak hitam tepi tu)..pastu baru leh masuk..tapi tak leh tepek la gamba seterusnye..sebab kene berkemban..kang ada lak yg pitam..so sampai sini je gamba yg boleh aku letak..2 jam aku dibelai rasa mcm tanak blik je...sebelom blik staf tu bawak aku step fish spa pulak..tak sempat nak ambik gamba sbb terlalu menghayati...hehehehe...cehhhh...

blik rumah aku spa laki aku lak sebagai tanda terima kasih belanja kat sana....sila tutup mata kalau tanak muntah...ahaksss

22 comments:

ct shah said...

yan,mesti best kan laki kau rasa bila kau spa dia balik kat umah??:p

NM02 said...

hahahaha.... kau spa lagi kau plak?? harus celup berkali2 kan... ngeh ngeh ngeh

Ija Zambry said...

ohh indahnya kalo dapat pegi spa urut badan (verangan sat)
ya Allah chichi header kamu! PIPI tu!! grrrrr!

Ayuraza said...

saya la jakun tak penah masuk spa..haha..bantai letak kai dalam kolah kat kampung sebab ma abah bela ikan lam kolah boleh??? hahahhaa

redza said...

wah bagus2 menyepa laki hari2 buleh membahagiakan rumahtgga

ArELeEz said...

bestnye lah hai..! berapa pakej tuh?

Eye_nee said...

aduhai seronok yer sesekali memanjakan diri sendiri....

wahida said...

aku dah lama tak masuk spa...last bulan 7 tahun lepas kat Sabah...hahaha!!

Kakzakie said...

Best buat facial dan berurut. Mesti terlena dibuatnya....

sarah-najwan said...

akak xpenah pi spa dik..serius bgtau..

teringin mmg teringin..huhu
kalu ada geng mmg bestkan..

munna said...

tak pernah pun spa badan2 ..setakat facial muka adalah....

yatt said...

hai thanks jadi follower saya.. best nyer pg SPA tu..

*geram tgk gambar baby awak kat header :-)

chichi said...

ct shah,kak ina,..wow..indah tak terkata wooowww..hehehe

ija zambry,
hehehe...maceh..tu dalam hari tu..

ayuraza,
hahaha kelaka la awak ni..kang jadi lain lak ni...

redza,
hep...hehehe

chichi said...

areleez,
harga biasa rm76..dapat rm38 seorg selepas 50%..best kan..

kak wahida..
pas ni leh pegi sbb murah..

kakzakie,
betul tu..siap meleleh air liur basi..hehehe

chichi said...

kak sarah,
a ah kak..pg geng la..skang ada promosi..akak leh pegi..hehe

kak muna,
pasni spa badan lak..mesti teringat2 belain dan urutan tu...

kak yatt,
maceh..hehehe tu gamba dalam hari...

rose --{@ ibuRafiq @}-- said...

waaa tak penah pegi tempat camni..huhuhu

chichi said...

kak rose,
haaa.pasni boleh la pegi..ada promosi..tak caya cuba google..hehehe

intan morsalin said...

sya x penah gi spa....wat facial pnah la..tu pun leh bilang ngan jari berapa kali gi wat facial...huhuhu..tringin nak gi spa tp x mmpu la

chichi said...

kak intan..ni tak mahal murah je..percaya laaa.hehehe

sha a.s said...

nnt praktikkan tomato masker yg aku ajar ko td taw.....insyaAllah mujarab :-)

*tetibe komen aku kali ni ok x?!! wakakakaka

Dee said...

bestkan pegi spa..dee pun baru pegi..tp sental kaki sendiri ke sis? dorang tak buatkan?

gedek! said...

Suka pegi spa kereta....!