Monday, May 30, 2011

kerana cinta ku turutkan...

salam semua...

ari ni aku terlajak tido..maklum la dah cuti 2 hari...selagi matahari tak lempang muka..tak bangun...chettt..ok3..aku kene terima hakikat aku kene datang kerja hari ni...korang penah makan restoren arab kat jalan ampang bernama hadramawt..ok aku nak cita la pasal restoren ni..aku rasa mmg terkenal la sbb dekat dengan klcc..pastu masa aku datang sana.. mmg meriah..ramai family makan dengan semangatnye...aku tak terpike lak nak makan kat sini ari tu...mak aku la..mcm perli2 aku je.. suruh bawak dia makan makanan arab..jadi kerana terlalu cinta pada mak aku..aku pon bawak la mak aku dan family aku yg lain sekali pegi makan kat sana..tempat dia cantek...kalau korang nak tau cita lebih tepat elok korang google jer...hahaha

ini la rupa masa mula2 masuk restoren ni..yg kereta mewah2 ni bukan kereta pelanggan yg datang situ..tapi tempat menjual kereta2 mewah..laki aku cakap bia benar..jangan kereta kita terjual sudah..tapi mmg parking terhad la..
ini buku menu kat sana..haa baca tu..kalau sapa2 ambik catering kat situ mmg tak rugi datang..mmg sedap makanan2 kat sana...


ni aku lupa lak apa nama dia.. mix kebab tak silap aku...


ini namanye haneed lamb..laki aku kalau makan kat restoren arab mmg akan order kambing..tu wajib..sebab dia peminat kambing yg tegar..

tu kakak aku bersama anak2 nye dan adik aku..diorg order haneed chicken..gamba mak aku n abah aku tak sempat aku nak ambik sbb semua tengah sebok2 ambik makanan yg dah sampai..fried kebah tu mmg terasa daging kambingnye..ada roti kat situ besa nak mampos..setiap meja mesti ada roti tu..tapi aku lupa apa nama dia..ada saiz lak tu..tapi mmg besa la...tak sempat nak ambik gamba makanan lain sebab time ni aku dah kebulo nak makan...mak aku lak asik cakap sedap..aku pon tinggalkan sesi tangkap gamba..sapedekkkkk luuuuu...apa2 pon..aku suka makan kat sana bukan sebab sedap je..bukan sebab terlepas dr keje hakiki masak kat rumah..wokeyy..ini adalah permintaan mak aku..bila tengok dia makan dengan selera...tak kira apa pon..aku akan tunaikan...

21 comments:

Sedetik Cuma said...

bestnya..mkn2 bersama keluarga.. :)

wahida said...

aku kalau restoran arab aku teringin nak ke Saba, Cyberjaya...nak rasa sgt food dia yg bloggers duk recommend tu...akan sampai sana insyaallah this weekend...

laki aku pun penggemar kambing tegar nok!! tapi aku bo layan....

sha a.s said...

babe...aku br je mkn kt Saba, Arabic restaurant la...best woo...n3 tu klua esok..nnt kan kemunculannye...

[cehh, gaya mcm la kau blogger femes Sha! semua org nk bc blog ko...ahahha]

bujal X said...

oh my~~kambing~~~

saya pun peminat kambing tegar tahu!haha~~

LadyzuL ⎝⏠⏝⏠⎠™ said...

WOW!! MCM BEST KAN....
BILA NK BELANJA KITA LAK?

ct shah said...

murah rezeki kau jah belanja family makan terutamanya mak kau.:)

gedek! said...

Kambing!

ADAN + LINA said...

saya bukan peminat kambing tegar
tapi
KAMBING MINAT TEGAR KAT AKU....!!!!
ha...ha...ha..ha.....

chichi said...

terima kasih kpd semua yg komen..kalau murah rezeki saya akan belanja kamu semua pulak wokey..

ADAN + LINA said...

ko nak belanja orang lps tu pinjam duit kat aku....!!!!
SENTAP...????

Fieza79 said...

best lyn mkanan arab...peminat kmbing jgk...kmbing golek..hehee terus rs lapor ni...

chichi..tkde la licin sgt kulit muka kfieza...cma dh tkde jerawat di sana sini sjk pkai produk celnique...

munna said...

tak pernah makan lagi makanan pak arab2 ni...

adarnadzmie said...

salam kenal... sedap weii roti al arab ni... kat mana ada jaul roti arab kat penang ni hah...

NM02 said...

laki kau nak wish lom?

Cik Ina Do do Cheng said...

kambing punya pasal memang best. tak pernah lagi makan arab -arab ni. satu hari nak cuba , nak makan kambing.mesti sedapkan.

chichi said...

kak ina...............................................................................dia masih berdiam.............................................................................

chichi said...

fieza79,
aduh..akak jangan makan kambing..nnt baby panas..tendang2 kang..hehehe..tapi serius la pandai akak jaga kulit muka..teruskan pakai produk tu..mmg sesuai..

mrsharis said...

Salam ziarah chichi..
Soriiiii td sy tersilap tap..tertap delete instead of publish..hwaaa..sila la komen lg sekali..hehe.
Tu la keburukan guna touch fon ni :(

Noli said...

bestnye makan ramai2...

Lia said...

makanan arab yg selalu lia mkn ialah nasi arab je.. yg lain tak penah try lagi. heheee

ronggenglela said...

al fadang pasirouun,,,,tumpok tumpok TAIERK UNTAAA!!!!..sekali dia tulis arab daaaaaaa